Zvolte si oblast:

Duševní zdraví dětí - setkání realizátorů projektů

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Zkušenosti a výsledky svých projektů zaměřených na duševní zdraví dětí sdíleli koneční příjemci prostředků z Programu Zdraví, který je financovaný fondy EHP.

Dne 30. 5. 2023 proběhlo Setkání realizátorů projektů v oblasti duševního zdraví dětí, kterého se zúčastnili koneční příjemci prostředků z Programu Zdraví napříč výzvami: sešlo se zde celkem 18 projektů jak z otevřené výzvy Prevence duševního onemocnění u dětí, tak z malého grantového schématu Prevence duševního onemocnění u dětí a zastoupen byl také předem definovaný projekt Ministerstva zdravotnictví Program pro pozitivní rodičovství v České republice „Triple P“.

Setkání na pražském Smíchově bylo zahájeno několika prezentacemi projektů. 
Všichni účastníci měli poté možnost při kávě diskutovat a sdílet své zkušenosti a představit ostatním výstupy svých projektů u plakátů, na kterých byly prezentovány jednotlivé projekty.

Na skupinových diskuzích pak příjemci společně se zprostředkovatelem programu probrali témata jako administrace a provoz projektu – těžkosti, uživatelské tipy, poučení a změny po 2 letech implementace, udržitelnost. Padaly též návrhy na obsah nových výzev fondů EHP v příštím programovém období. Tématem debat byla také práce s cílovou skupinou, přijetí školským prostředím a rodiči.

Setkání bylo příjemci hodnoceno kladně a účastníci vyjádřili přání sdílet své zkušenosti i do budoucna.

#fondyehapanorska #norskefondy #programzdravi

Krátké video z akce: zde

Více informací:

Otevřená výzva ZDOVA1: Prevence duševního onemocnění u dětí
Malé grantové schéma: Prevence dušeního onemocnění u dětí
Předem definovaný projekt Ministerstva zdravotnictví: TripleP