Zvolte si oblast:

Třetí nejlepší dokument roku 2023 vznikl v rámci projektu Místo pro všechny – budování prostoru pro vzájemné soužití. Cena Prix Bohemia za 3. místo audiodokumentu "Nech si uříznout hlavu. Jestli chceš".

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Audiodokument „Nech si uříznout hlavu. Jestli chceš.“ byl oceněný porotou Prix Bohemia Radio jako třetí nejlepší dokument roku 2023. Poslechnout si ho můžete na všech podcastových aplikacích v rámci doku-podcastu Exteriéry, který je součástí projektu "Místo pro všechny – budování prostoru pro vzájemné soužití".

Audio dokument mapuje tříletou cestu české muslimky Kateřiny Gamal Richterové a členky týmu HateFree Culture českou justicí. Kateřina je dlouhodobě terčem nenávistných útoků a výhružek pro svoji víru, českou justicí. Je svědectvím o tom, jak se orgány činné v trestním řízení k obětem předsudečného násilí chovají a jaký na ni mají dopad. Kateřina totiž po téměř třech letech vychází z případu značně traumatizovaná a zlomená. Ne však kvůli samotným nenávistným komentářům, ale kvůli vyjádření a chování, které od některých orgánů zažívala. Více o dokumentu je možné najít i zde.

Audiodokument „Nech si uříznout hlavu. Jestli chceš.“ si můžete poslednout zde.

Více o projektu "Místo pro všechny - budování prostoru pro vzájemné soužití" se dozvíte zde nebo na www.mistoprovsechny.cz